6 Şubat 2012 Pazartesi

Rochard İnceleme


KÜNYE

Yapım: Recoil Games
Dağıtım: Sony Online Entertainment
Tür: Aksiyon / Platform
Platform: PC, PS3
Web: www.rochardthegame.com
Türkiye Dağıtıcısı: Yok



Rochard
Uzaydaki tatlı amca

Aklıma hitap eden oyunları çok seviyorum. Bunlardan biri de son zamanlarda oynadığım Rochard oldu. Platform kategorisine hızlı bir giriş yapan Rochard, bu kategoride iyi yerlere geleceğe benziyor. İlk olarak oyundaki kahramanımız John Rochard ile tanışalım. Kendisi uzayda mineral taşları arayan bir ekibin şefi ancak bu konuda o kadar da başarılı değil. Mesleğinin dışında çok sempatik birisi olduğunu da söyleyelim. Şimdi biraz da oyuna konuşalım.
Oyuna araştırma bölgesinde başlıyoruz. Ardından bize oyun boyunca yardımcı olacak olan arkadaşımız Skyler ile tanışıyoruz. Kendisiyle biraz sohbet ettikten sonra yolumuza koyuluyoruz. Patronumuz bize başarısız olduğumuzu ve böyle giderse işten çıkarması gerekeceğini söylüyor. Bunun ardından bir mucize gerçekleşiyor ve uzun bir süreden sonra kazı ekibi önemli bir mineral taşı buluyor. (Oyunda ilerledikçe taşın önemli bir sırrını öğreneceğiz.) Tam her şey yoluna girdi derken asteroite büyük bir saldırı düzenleniyor ve Wild Boys adı verilen bir çete bütün üssün kontrolünü ele geçiriyor. Oyunda kullanacağımız silah olan G-Lifter, iki farklı özelliğe sahip. İlk özelliği olan taşıma gücüyle oyunda bulunan kutuları düşman üzerine atabiliyor veya bir yere tırmanırken kullanabiliyoruz. İkinci özelliği ise Rock Blaster.Bu özellik sayesinde G-Lifter’ı silah olarak kullanabiliyoruz.(G-Lifter’ın seviyesini yükselttikçe daha Rock Blaster için daha yeni özellikler de açılıyor.) Oyunda normal ortamın dışında iki farklı ortam bulunuyor.Bu iki ortamdan birisi kendi isteğimizle oluşturduğumuz uzay ortamı. Bu ortamda her şey yavaşlıyor ve daha yüksek yerlere zıplayabiliyoruz. G-Reverse adı verilen ikinci ortam ise her şeyi tersine çeviriyor ve tavandan kapılara ulaşmamız gerekiyor.
Portal’a benzerliğiyle dikkatimi çeken oyunun devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Eğer eğlenceli bir oyun arıyorsanız Rochard’ı kaçırmamanızı öneririm.

KARAR

ARTI: Kaliteli soundtrack ve oyun içi ses kalitesi, 2D bir oyuna göre mükemmel oynanış
EKSİ: Oyunun atmosferine göre biraz yavaş kalan grafikler
NOT: 8,5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder