10 Şubat 2012 Cuma

Call of Duty: Modern Warfare 3 Klan Rehberi

Call of Duty: Modern Warfare 3 Klana Giriş Rehberi
COD serisi yalnız çekilmiyor mu? O zaman bir klan bulma zamanınız geldi demektir. Peki, bir klana girmek için nelere ihtiyacınız var? Dört farklı klana başkanlık yapmış birisi olarak bu konuda tecrübem olduğuna inanıyorum ve size elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağım. Bir klana girip o klanda yükselmek için birkaç farklı özelliğe ihtiyacınız var. Gelin bunları sıralayalım;
Yetenek: Bir klanın sizi istemesini sağlamak için ilk önce tabi ki yeteneğe ihtiyacınız var. Hiç oynamayıp bir de ‘’Klana alım var mıydı acaba?’’ gibi bir soru sorarsanız genellikle alacağınız cevap olumsuz olur. Bunun için biraz tecrübe kazanmaya çalışın. Bu tecrübeyi kazanmak için doğru oyun modlarını oynamanız gerekiyor.
Doğru Oyun Modu: MW3’te bütün klanların genellikle oynadığı tek mod vardır. Bu mod ise Search&Destroy (SD) modundan başkası değildir. Çünkü SD oynarken dikkatinizi vermeniz gerekir. Sesleri daha dikkatli dinlemeniz gerekir. Bu da sizi diğer oyunculardan farklı kılar.
Doğru Silah Seçimi: Search&Destroy gibi bir modda termal silahlarla çıkarsanız ölmeniz içten bile değildir. Bu yüzden silah seçimleri de önemlidir. Kendinize sadece bir çeşit silah belirlemeye çalışın. Örneğin siz Assault silahlarını daha iyi kullanıyorsanız ACR 6.8 alın ve sonuna kadar bu silahla gidin. Bunun anlamı zorunlu olarak onunla oynayın demek değil. Mesela ben MSR kullanırken ne kadar kötüysem ACR 6.8 kullanırken o kadar iyiyim ama ben bunun eğlencemi engellemesine izin vermiyorum. Yani ACR 6.8’den sıkıldığım zaman hemen MSR’ı alıyorum elime, vurabilirsem vuruyorum yoksa ölüyorum. Sonuçta oyun oynarken amacımız eğlenmek.
İletişim Seçenekleri: Bazı klanlar alım yaparken iletişime öncelik verir. Eğer klanda bir yerlere gelmek ve maçlara girmek istiyorsanız iletişim şarttır. Bunun için bir klan Skype, Facebook veya genellikle Teamspeak kullanır. Size ‘’Teamspeak gelebilir misin?’’ diye sorduklarında ‘’Gelirim ama mikrofon yok.’’ Cevabını verirseniz bu sizin için büyük bir eksi anlamına gelir. Aslında bir mikrofon almak hiç de zor değildir. Ancak siz almak istemiyorsunuzdur. Bence alın ve maçlarda karşı klanın canına okuyun!

Peki kendi klanımı kurarsam?
Eğer aklınıza böyle bir düşünce varsa hemen bu düşünceyi aklınızdan çıkarın ve klan aramaya devam edin. Eğer bir işiniz varsa veya öğrenciyseniz aklınıza gelebilecek en kötü şeyi düşündünüz. Çünkü klan başkanlığı demek büyük bir sorumluluk anlamına gelir. Bütün üyelerin derdiyle siz uğraşırsınız. Zaten ilk kuracağınız klandan başarı beklemeyin çünkü klan bir hafta içerisinde yirmi kişiyi geçecektir ve sizde klandaki elit oyuncuları alıp başka bir klana geçeceksinizdir. O yüzden siz benim tavsiyelerimi dinleyin ve güzel bir klana girin.

Umarım bu rehber size yarar sağlar ve en yakın zamanda sizinde bir klanınız olur.Olmasa da hala eğlenebilirsiniz.İyi oyunlar. – A Out…

1 yorum:

  1. Bir klana girebilmek için öncelikle xfire gibi oyuncuların birbirleriyle rahat tanışabilecekleri, konuşabilecekleri ortamlarda bulunmanız lazım.Eğer oyuna yeni başladıysanız ve xfire gibi ortamlarda bulunmuyorsanız işiniz çok zor.Bunun en önemli kanıtı da MW3 te klanı olan Türklerle karşılaşacak olursanız ve klan baş vurusunda bulunursanız size ilk soracakları xfire kullanıyor musun olcaktır.

    YanıtlaSil